“Få hjælp til at overskue junglen af regler om tvangsfjernelse af børn. Få ikke bare én advokat – få et helt team af specialister! Vi kan være ved din side gennem hele sagen.”

Dine advokater med speciale i tvangsfjernelse

Forældre - tvangsfjernelse af børn, hvad har du ret til, tvangsanbringelse, hvad med samvær, frivillig anbringelse, hjemgivelse og andre gode råd

HJEMGIVELSE KAN DU ALTID SØGE OM

Hjemgivelse af tvangsfjernede børn kan du altid søge om. Er dit barn tvangsfjernet og anbragt uden for hjemmet, kan du søge om hjemgivelse, hvis omstændighederne ændrer sig. Du behøver altså ikke vente i den periode, som kommunen fastsatte ved tvangsanbringelsen. Hjemgivelse kræver dog, at sagen er færdigbehandlet og ikke kører ved Ankestyrelsen eller i retten.

Du kan altså bede om at få barnet hjemgivet, og det skal forvaltningen forholde sig til. Enten ved at give dig lov til at få barnet hjem og tilrettelægge en hjemgivelse, eller ved at sende din anmodning til Børn- og ungeudvalget.

Som dine advokater hjælper vi gerne med kontakten til kommunen, hvis du vil anmode om hjemgivelse. Det kan ind i mellem være svært at få kommunen til at forholde sig til din anmodning om hjemgivelse, men du har ret til at få sagen taget op, hvis der er sket væsentlige ændringer. Det er altid en konkret vurdering, om det er en god idé at søge om hjemgivelse i din sag. Ring til os for en snak om dine muligheder på 87 80 12 79 eller send en mail: rh@advohus.dk.

Støtte ved hjemgivelse

Har dit barn været anbragt uden for hjemmet i en længere periode, kan det være en svær proces at få barnet hjem igen. Der er forskellige støtteordninger, du kan gøre brug af for at hjælpe både dig og dit barn bedst gennem forandringerne:

Du kan:

  • få individuel støtte til barnet/den unge og til dig som forælder
  • inddrage jeres private netværk – familie og venner
  • inddrage det professionelle netværk – skole og daginstitution
  • sørge for at fastholde kontakt mellem barnet/den unge og det tidligere anbringelsessted

Læs mere om § 54 støtteperson, som kan hjælpe ved hjemgivelse af dit barn her