“Vi hjælper dig med at blive hørt, når du skal snakke med kommunen og sørger for, at du bliver taget med på råd.”

Dine advokater med speciale i tvangsfjernelse

Børn og unge - Rettigheder, anbragt eller bo hjemme, samvær, frivillig anbringelse, klage.

HVAD HAR DU RET TIL?

Du har ret til din egen advokat

Alle børn og unge over 12 år har ret til deres egen advokat. Det er gratis for dig og din familie. Hvis kommunen beslutter, at du skal tvangsanbringes – har du ret til en gratis advokat. Det er dig selv, der vælger, hvem der skal være din advokat, og du kan vælge helt frit.

Du har ret til at blive hørt

Kommunen skal spørge dig om dine ønsker og behov, og du skal være med i beslutninger – også selv om du ikke ønsker at blive anbragt. Du skal høres, når kommunen skal finde ud af, hvor du skal bo, men det er i sidste ende kommunen, der bestemmer. Det er for eksempel i sådan en situation, at det kan være rart at have sin egen advokat – en der kun tager sig af dine interesser og sørger for, at du bliver behandlet ordentligt.

Det er dig, der bestemmer

Som dine advokater har vi tavshedspligt. Det betyder, at alt, hvad du fortæller os, skal vi holde hemmeligt. Kun hvis du giver lov til det, må vi fortælle det til din sagsbehandler eller dine forældre.
Som dine advokater skal vi kun koncentrere mig om én ting – nemlig at kæmpe for det, som du ønsker!

Det er dig, der er chefen. Hvis du ikke synes, det går godt med den advokat, du har, kan du bare bede om en ny. Hos os er der fire forskellige advokater at vælge imellem og du skal have den advokat, du føler dig mest tryg ved.

Du er velkommen til at ringe og snakke med os, for at se om du har lyst til at få en af os som din advokat – det er lige meget, hvor i landet du bor. Ring til os på 87 80 12 79 eller send en mail på rh@advohus.dk.